Vår historie
Her kan du lese mer om hvordan Torikagruppen gikk fra en sjarmerende restaurant på Litteraturhuset i 2007 til en restaurantgruppe med over 80 ansatte i 2024.


Torikagruppen ble stiftet i 2011, men vår historie starter lenge før det

Starten på et eventyr
Kjell Tores Mat
Kjell Arne Johnsæter og Tore Namstad startet det som i dag er Torikagruppen helt tilbake i 2002. Selskapet var en kulminasjon av to inneholdsrike kokkekarrierer. Kjell Arne, oppvokst i Elverum, med erfaring fra Claridges i London og Julius Fritzner i Grand Hotel. Tore, oppvokst i Moelv, med erfaring fra Bagatelle i Oslo og Madserud Gård.
Selskapet skulle levere cateringtjenester, kurs i eget matkjøkken og konsulentvirksomhet. Etter ca 1 års drift fikk de med seg Tore Belgum, og gjorde stor suksess de kommende årene.


Den første restauranten i Torikagruppen, Kafe Oslo, ble stiftet i 2007

Kafe Oslo ble åpnet samtidig som Litteraturhuset i 2007. Målet var å skape et serveringssted som passet inn i huset og som appellerte til folk med interesse for litteratur, kunst og musikk.



I 2015 åpner Stock i hjertet av Barcode i Bjørvika
I 2015 starter Stock Oslo som en av de første restaurantene i Barcode. Stock betyr kraft på engelsk og er inspirasjonen bak alle de kraftbaserte sausene som serveres. All mat tilberedes fra grunnen. Restaurant skal levere gode opplevelser til et yrende næringsliv som har behov for middager og selskaper, samtidig som det skal være en bydelsrestaurant for de som bor der.


I 2020 åpner Centropa i det nye Deichmann biblioteket
Centropa ligger midt i smørøyet i det nye Deichman-biblioteket i Bjørvika.




Litteratur, utsikt og smaker fra Sentral-Europa
Inga Andruskaite
Daglig leder i Centropa
Vil du jobbe i Torikagruppen?
Å jobbe i Torika skal være en inkluderende, lærerik og sosial opplevelse i alle våre restauranter. Vi har stor takhøyde, høyt tempo og en variert arbeidsdag – og alltid nye og spennende utfordringer for deg som ønsker å satse.
Planlegger du et arrangement?
Vi leverer skreddersydde menyer med smakefulle retter til ditt arrangement. Maten er alltid håndlaget fra våre beste kokker og tilpasset dine behov. Vår målsetting er at arrangementet ditt skal leve ut sitt fulle potensial og at dagen blir en fin opplevelse for alle som deltar.